Folkmusikgruppen Reinholds från Pargas ger konsert på Westers

Söndag 30.7 kl. 14.

På programmet står gotländska låtar av den mest kända och betydelsefulla gotländska spelmannen Svante Pettersson (1911–1994). Därutöver framför Charlotta sånger av bl.a. Evert Taube.

Fritt inträde. Välkomna!


Kila Art 17

Sommarens utställning i Westers galleri, Notera blommorna (på min klänning), presenterar målningar och blandteknikarbeten av Eva Lamppu (f. 1979).

Konstnären är intresserad av textilier som material, betydelser och känslor. Hon omvandlar och avbildar enskilda plagg och delar av dem i sina arbeten.

Bland annat silkesblusar och plisserade kjolar lyfts fram både som målade ytor och konkreta föremål.


I konstens trädgård

Kulinariska konserter. Reservationer tel. 040 554 1599.

Awkward Piano Quartet

Onsdagen den 19.7. återvänder förra sommarens succétrio Samuel Eriksson, Tarmo Peltokoski och Leevi Ollila med ett helt nytt program. I år har de dessutom fått förstärkning av Liisa Smolander, vilket innebär att vi kan bjuda på fyra av de mest lovande unga pianisterna i Finland just nu. De är alla fyra medlemmar av den exklusiva Nuorten pianoakatemia (De ungas pianoakademi) vars uppgift är att utveckla pianister av världsklass.

På Westers hör vi musik av bl.a. Liszt, Chopin, och Prokofiev men också av inhemska tonsättare som Selim Palmgren, Ilmari Hannikainen, Einar Englund och Olli Mustonen. De fyra musikerna kallar sig själva Awkward Piano Quartet och utlovar "pianopassion med attityd, excentrisk humor och oväntade kombinationer".

Laura Pyrrö: Amado Mio - musikal- och filmmelodier

Onsdagen den 26.7. bjuds det på musikal- och filmmelodier då sopranen Laura Pyrrö uppträder med ett program kallat Amado Mio. Laura ackompanjeras på piano av Tiina Korhonen. Laura Pyrrö är en mycket mångsidig artist vars repertoar sträcker sig från opera och operett till kyrkomusik och chansoner. Hon har uppträtt på en mängd olika scener, bl.a. Finlands Nationalopera och operafestspelen i Nyslott. År 2002 vann hon första pris i Timo Mustakallio-sångtävlingen.